dissabte, 18 de febrer del 2012

Balsareny Avui

Caramells en xemeneies

“Balsareny Avui” no recorda, ni tan sols en la darrera nevada del passat hivern de 2010, haver vist un enfilall de caramells penjant d’una xemeneia balsarenyenca. Aquelles primeres volves d’enguany que es van posar al damunt del barret de l’estructura metàl·lica de la xemeneia en qüestió, conjuntament amb les baixes temperatures d’aquest mes de febrer com a conseqüència de la borrasca siberiana, van fer possible recordar temps passats.

Nova barana de seguretat a la ‘plaça de la Torrada’

La Festa dels Traginers ha passat i la gent, tant la visitant com la balsarenyenca, va poder disposar d’una nova barana a la plaça anomenada de la Torrada: una barana de fusta que dóna seguretat al mur de contenció de les terres entre els accessos esglaonats que hi ha a la plaça des del carrer de la Travessera.

Aquest típic espai és durant tot l’any un dels petits llocs de lleure i descans on petits i grans poden gaudir d’hores d’esbarjo en una meteorologia assolellada tant a l’estiu com a l’hivern, gràcies a la seva orientació cap a ponent. [[Balsareny no compta amb cap gran àrea enjardinada, però darrerament el poble disposa de racons amb més seguretat per a l’esbarjo.



















Pa damunt d’un contenidor

Que cadascú en faci la reflexió que consideri. Se’n podrien fer diferents lectures per donar peu a diversos interrogants. ¿És possible que una persona gran s’hagi despistat? ¿Pot ser que una persona de mitjana edat estigui tan mal informada? O ¿pot ser que una persona caritativa hagi actuat pensant en les persones que busquen restes de menjar als contenidors?

El fet no és nou, ja que en altres ocasions s’han pogut veure restes d’elements aprofitables per al consum humà en diferents contenidors de residus. El fet que ens ocupa avui són dues barres de pa senceres, posades a la vista de tothom sobre el contenidor groc per a plàstics i brics.


Dinar de Pastorets al Sindicat

Un any més un centenar de comensals es van trobar el diumenge dia 29 de gener a la sala petita del Sindicat, la qual disposava d’un seguit de taules arrenglerades que feia goig de veure.

L’entitat “Els Pastorets de Balsareny” celebrava la cloenda de la temporada de representacions dels tradicionals Pastorets de Josep Maria Folch i Torres.

Ja amb tothom a taula, unes breus paraules a càrrec de mossèn Joan Bajona, president d’honor, i de la presidenta de l’entitat, Mercè Farràs, van  encoratjar tothom a treballar per la continuïtat de la nostra cultura, que ens identifica com a poble.


Records de Pessebre

Latarda continuà a la sala gran amb l’acte de lliurament de records per a totes les cases que durant el temps nadalenc acolliren la família de Betlem representada pel Pessebre. Es va fer una radiografia  de cada pessebre mitjançant el passi d’un vídeo. Es va cloure l’acte amb música i cant, a càrrec de la Coral Infantil Romaní i la Coral els Ametllers del Casal de la Gent Gran.

Carta des d’Alemanya

En aquest número del Sarment es publica una carta d’una balsarenyenca lectora de Sarment, que viu a Alemanya. És l’Esperança Monné, l’Esperanceta de ca la Mariona, des de Herbrechtingen (Baden-Württenberg, Alemanya).

La carta expressa la gratitud de l’autora a la nostra revista, i esmenta en concret les col·laboracions d’en Jordi Planes, autor de la secció “De memòria”, i també les meves. Gràcies, Esperança. Ens agrada portar, també a terres llunyanes, el batec vital del nostre poble. Per molts anys ens puguis anar llegint i recordant Balsareny.

Josep Gudayol i Puig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.