dilluns, 16 de gener del 2012

Balsareny Avui

Ara un color, ara un altre

Deixant a banda la crisi, els esforços de governants i opositors a Balsareny per anar endavant socialment, en  urbanisme i en Infraestructures s’han fet evidents. L’Ajuntament de Balsareny ha iniciat les obres d’adequació de les dependències interiors de l’antiga Llar d’infants per tal de condicionar-les per a les entitats del poble. Aquestes obres tenen un cost d’uns 45.000 euros i és previst que s’acabin entre febrer i març d’enguany.

Segons s’ha pogut saber, les obres les porta a terme l’empresa balsarenyenca “Construccions Artigas” i preveuen també adequar l’espai del parc infantil de l’escola com a espai enjardinat i obert al públic. Així doncs, Balsareny disposarà d’un nou indret per al descans i el lleure. L’esforç democràtic d’agrupar persones en un mateix lloc contribueix a unificar els habitants de Balsareny, facilitant arribar a enteses millors entre tots.

D’altra banda, darrerament també s’han pogut veure unes obres de moviments de terra sota el carrer del Trull, per tal d’habilitar en bones condicions l’espai que ja fa temps es va adequar com un aparcament públic.



El Sindicat va quedar petit

“De tan ple que està no hi podràs entrar. La gent omple fins hi tot el vestíbul”, són recomanacions que es van poder escoltar el matí de la celebració nadalenca que l’escola Guillem de Balsareny va dur a terme, un any més, a la sala Sindicat. Aquesta va quedar petita doncs, ja que en una tercera part ja era ocupada pel gran nombre d’alumnes que en aquest curs 2011-2012 són pedra viva a les aules de l’escola.

A partir de la presentació, feta pels mateixos alumnes, amb contes, acudits, flaixos publicitaris, cants, coreografies ballables de països diferents, llums i colors desfilaren amb el missatge de “Bon Nadal i feliç any nou 2012”.

Cal felicitar tot el professorat de l’escola balsarenyenca per aquesta iniciativa en la direcció d’un acte cultural i escolar molt vistós.



Final de curs de l’Escola de Música

A les portes del Nadal de 2011 va tornar a arribar la valoració educativa musical en l’àmbit de l’Escola de Música Municipal de Balsareny. L’escola compta amb la direcció de Joana Almansa, i amb la responsabilitat com a cap d’estudis de Pau Bombardó, juntament amb el treball de tot l’equip de professors que formen part de la didàctica d’instruments musicals com el piano, violí, guitarra, saxofon, bateria, etc.

A dos quarts de set de la tarda començava la teranyina d’intèrprets, instruments i autors: Rosa Herrera (piano), crescendo, descrescendo Emonts; Martina Junyent (piano), Old McDonald; Mireia Caballero (piano), Lightly Row; Aina Rodríguez (piano), Robin Redbreast; Pol Artigas (piano), Oh Susanna; Paula Martínez (violí), Love me tender; Mar Prat (piano), Cascavells de Nadal; Laia Carulla (piano), Tango; Laia Rodríguez (piano), Samba Brasil; Maria Sánchez (piano), Ara ve Nadal; Laura Acevedo (piano), amb la col·laboració de Núria Díaz (piano), When the saints; Paula Villagrasa (bateria), Tango; Judit Capdevila (piano), Clocks; Sara Estruch (piano), Big Band Tune; Àxel Garcia (clarinet), A groovy kind of love; Paula Caballero (saxo), Cravin Calypso, combo B, London Bridge.

El cor infantil, del qual cal destacar un gran estudi en les veus, interpretà: La festa dels Reis i Només falta una nit, de Joan Llongueras i Àngel Valverde, respectivament.

A partir de dos quarts de vuit, en la segona part: Arnau Martin (bateria), Breaks, combo A, L’alegre Sant Nicolau; Martí Llimargas (bateria), Figures i variacions; Álvaro Expósito (bateria), Breaks; Laura Barón (violí), Long long ago; Silvia Serra (violí), Sonatina en sol major; Àngel Ribalta (bateria), Techno; Pol Carreté (guitarres), Tanz, amb Marc Obrador, Mar Sangüesa, Xavi Vall, Joel Otero, Ferran Galiano, Arnau Gil, Pol Artigas, Àlex Acevedo i Mònica Riu; Mònica Riu i Josep Ll. Martínez (guitarres), American Honey; Cristian Nieto (bateria), Testify Machine; Toni Barón i Javier Sánchez (guitarres), Dire Straits.

El cor de nivell mitjà interpretà: Good night, Alegria i Sempre Nadal.


Mercat a cel obert

Volien recordar-nos que ja érem en un nou hivern? Les tres peces de roba d’abric van voler reivindicar quelcom? El fet va ser l’oblit ocasional d’alguna persona? Aquests interrogants encetaren l’any nou originats per trobar-se tres peces d’abric en un banc de la plaça de la Mel. Els abrics, que es trobaven en un estat de conservació impecable, van romandre al banc durant els dies del passat Nadal.

Sovint som testimonis d’una realitat de pobresa indigent, amb persones dormint al carrer o intentant-ho fer, però el fet que ens ocupa avui no recordo haver-lo viscut.

Després d’intentar esbrinar el cas, no se’n ha pogut treure l’entrellat, i després d’alguns dies les peces d’abric van ser retirades per compte dels serveis municipals.


La plaça Onze de Setembre guarnida



Crec que enguany ha estat el segon any consecutiu que la comunitat de veïns de la carretera de Manresa i Berga ha organitzat pel temps nadalenc propòsits de solidaritat amb el medi ambient i per la situació actual general. La iniciativa va voler fer reflexionar grans i petits mitjançant un element tan natural i elemental per fabricar oxigen.

L’acte va començar amb unes matines amb xocolata i pastes de bon paladar, que va fer reviure un d’aquells matins freds que els nostres avis i àvies, sense el confort de les calefaccions d’avui dia, amb unes típiques olles de fang feien desfer en les rústegues llars de foc –“quan érem de matines férem bones escaldines”– feien també amb la cançó.

Després es va farcir un arbre omplint-lo de llum, amb targetes manuscrites i amb unes bombetes de cartró barrejant-se amb la plena llum del dia. “Que amb il·lusió, dedicació i determinació sortim de la crisi! Que el millor del passat sigui el pitjor del futur! Que nevi a Balsareny! Seguir al costat de tots aquells que estimem! No a la discriminació, doncs som tots iguals! Pau per a tothom! I molts altres missatges com aquests foren el clam nadalenc dels balsarenyencs.

Josep Gudayol i Puig, gener 2012


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.