dissabte, 10 de desembre del 2011

Veus les línies?

TEATRE


Foto: Susi Rodríguez













El dia 4 de desembre de 2011 a les 6 de la tarda el grup de teatre “Punt i seguit” de Terrassa van representar a Balsareny la seva obra Veus les línies?

L’obra, dirigida per Eloi Falguera, compta amb tres actors: Jordi Romanos, Francesc Falguera i Carles Gutés. L’equip tècnic el formen Rosa M. Moya, Anna Mallada, Marta Mars, Manel Pérez, Pilar Casado i Marina Segarra.

La presentació de l’obra que ens fan és molt simple, i sobre ella reflexionen tres personatges ubicats en un escenari minimalista que van desgranant aquest argument impossible amb una posada en escena impecable.

“El meu amic Sergi s’ha comprat un quadre. Es tracta d’una tela que fa aproximadament un metre seixanta per un metre vint, pintada de blanc, però si ajustem una mica la vista, podem observar unes finíssimes línies blanques transversals. Dilluns vaig anar a veure el quadre que en Sergi s’havia comprat dissabte, un quadre blanc amb unes línies blanques…”.

Falguera és un director sobri, que cuida els detalls fins a l’extenuació. Prepara els actors amb tenacitat, buscant una posada en escena brillant. La seva proposta ofereix a l’espectador la possibilitat d’extreure reflexions profundes sobre l’amistat i el lideratge, però també li permet quedar-se amb allò més superficial: el simple espectacle. Diu que el teatre ha de ser com una ceba de la qual cada espectador en va traient capes en funció de la seva percepció única i personalíssima.

Una bona proposta que l’ha fet mereixedor de nombrosos premis de teatre, entre els quals als concursos  de Sant Hipòlit de Voltregà, de Canet de Mar, d’Abrera, de Sant Feliu de Codines i de Piera, amb guardons al millor actor principal, al millor director i a la millor obra. Vegeu-ne més informació al seu bloc: http://puntiseguitteatre.blogspot.com


Susi Rodríguez, desembre 2011




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.