diumenge, 13 de novembre del 2011

Nota d'ERC sobre el Ple del 29 de novembre

Nota d’ERC sobre el Ple del 29 de setembre

Aquí us fem arribar una mica d'informació de l'acte plenari del dia 29/9/11.

En el ple anterior del mes de juliol havíem de votar una proposta de Reglamentació de l'escola de Música i de Teatre, tot i els anys que fa que tenim aquest serveis no n’hi havia.

El nostre grup municipal d'ERC-AM vàrem creure que aquella reglamentació tenia forces llacunes i donava massa poder de decisió a l'equip de govern, fet que no trobàvem correcte, perquè l'Escola de Música i de Teatre ha de ser gestionada pels professionals del sector i no pels polítics.

Vàrem presentar en concret 17 esmenes per afegir a l’esmentada reglamentació, que es varen desestimar en una reunió amb el Regidor d'Ensenyament i Cultura. En aquesta reunió, la posició del Regidor de CIU va ser contundent: no s'avenia a fer cap tipus de canvi ni afegir cap punt, tot i que en va modificar un (que no era dels més importants). Veient això, vàrem decidir entrar-ho a registre com a "esmenes" i votar-les en el proper ple, que és aquest del qual us parlem.

En la pregunta feta pel nostre grup de si tots els regidors s'havien llegit les esmenes per poder-les votar amb pròpia opinió la resposta del regidor de Seguretat Ciutadana va ser la següent: “En aquestes esmenes n'hi ha alguna d'interessant, però la majoria són patètiques". Quina no va ser la nostra sorpresa davant de tal resposta! Perquè aquestes esmenes nosaltres les vàrem recopilar de reglaments d'altres escoles de música del Bages (no ens les vàrem treure de la màniga). Llavors, estava dient que les escoles de música del Bages tenen reglamentacions "patètiques"? No ho entenem.

Un altre punt a destacar del ple va ser el servei de menjador de la Llar d'Infants. En aquest punt se'ns va dir que per a tres famílies que volien menjador no es podia obrir el servei, perquè el què no podia fer el poble era pagar el gust i les ganes de tres famílies. No creiem que això sigui la millor solució a un servei que potser a curt termini pot ser poc deficitari, i que a llarg termini pot oferir un millor servei a la comunitat de Balsareny, que en definitiva és aquesta la funció que ha de tenir qualsevol Ajuntament. Creiem que en temes d'Educació no s'ha de mirar prim, perquè és una de les branques principals pel desenvolupament de qualsevol societat.

En aquest punt vàrem afegir que si la Llar d'Infants s'hagués fet on nosaltres teníem prevista fer-la, els serveis de menjador ja no haurien tingut un cost suplementari ja que tot el recinte educatiu de Balsareny hauria estat concentrat en un mateix punt i s'hauria pogut aprofitar les mateixes instal·lacions i els mateixos monitors. Un punt més que reafirma, al nostre veure, l'enorme error de no voler fer la Llar d'Infants a darrere l'Escola Pública Guillem de Balsareny.

Grup Municipal d’ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.